Mat

I Frognerkilen barnehage får barna tre måltider hver dag, og varmmat fire dager i uken.

Vi skulle ønske at alle barn fikk varme og sunne måltider i barnehagen!

Samtidig er vi brennende opptatt av at barn i størst mulig grad får et pedagogisk tilbud av høy kvalitet.Det fordrer tilstedeværende barnehagelærere, fagarbeidere og øvrige ansatte som er tett på barna, ikke på kjøkkenet. 

Frognerkilen har derfor prioritert å kjøpe varme måltider fire ganger i uken fra barnehagematen.no, som sørger for gode, sunne måltider. Vi serverer også enkel frokost bestående av yoghurt med müsli, brød, knekkebrød, ol. , og et fruktmåltid på ettermiddagen der de som vil også får knekkebrød. 

Ett måltid i uken består av brødmat, og det er på turdagen.

Vi følger Helsedirektoratets retningslinjer for mat og måltider i barnehagen, og gjennom MER- kampanjen til opplysningskontoret for frukt og grønt, har vi forpliktet oss til å servere frukt og grønt som en del av måltidene, og å praktisere fruktfest på bursdager. Å tilby frukt og grønt hver dag, gjør at barna stimuleres til å spise mere av disse matvarene på andre arenaer også. 

Vi har fokus på måltidet som gode pedagogiske situasjoner og muligheter. Måltid som en språklig, sosial og kulturell arena er uvurderlig, og fagområdene blir godt representert under måltidene.