Mat

Her jobber vi for at barna skal få gode matvaner. Vi serverer alle måltider, frokost, lunsj og ettermiddagsmat.

• Til frokost serverer vi havregrøt, yoghurt med müsli, brød, knekkebrød osv.
  •  Til lunsj har vi varm mat fire ganger i uken. Det kan være suppe, kjøttkaker, fiskegrateng, pastasalat osv.
  • Vi har minst ett fiskemåltid i uka.
  • Til ettermiddagsmat har vi frukt, supplert med knekkebrød eller lignende om de er sultne.
  • Vi følger Helsedirektoratets retningslinjer for mat og måltider i barnehagen

Gjennom MER- kampanjen til opplysningskontoret for frukt og grønt, har vi forpliktet oss til å servere frukt og grønt som en del av måltidene, og å praktisere fruktfest på bursdager. Dette gjør vi med glede, og etter noen års jobbing med dette ser vi resultater. Barna spiser godt og forsyner seg mer og mer av grønnsaker.

Vi ønsker å styrke gruppefølelsen hos barna gjennom en god samtale, ro og bordskikk. Barna får gå ifra når alle på samme bord er ferdige, etter å ha takket for maten. Alle barna rydder etter seg.